Gott nytt år

Nu har jag och Davis precis ätit klart vår trerätters och druckit rödvin ur mina nya fina iittala Essence! Snart väntar en nyårskyss och lite skumpa vid tolvslaget. Vi hörs senare bloggen.


Mina små prins Charles bakelser gjorde succé i våra munnar och magar, super!


Även varmrätten blev super. Mest nöjd med hur perfekt jag stekte köttet. Dock hade det blivit lite väl salt i marinaden senaste dygnet.


Bäst idag var nog ändå efterrätten. Jag gjorde som sagt lime- och passionsfruktscheesecake och den blev PERFEKT! Extra festligt att servera den i minipajformar istället för tårtbitar tyckte jag också.

Nytt

Marc Jacobs är för alla som känner mig en stor favorit. Har precis fått hem ett ipadfodral med rosa & gröna ränder på framsidan och blommig baksida plus ett par örhängen jag velat ha länge som inte sålt någonstans i Sverige förutom NK och där glömmer jag jämt bort dom! Wiho, this calls for a celebration! 🎁

Nyårlooken

Såhär ser jag ut ikväll. Har väl lite extra smink och sen har jag min favoritklänning. Mer behövs inte när det bara är jag och hjärtat! 

Nästa nyår ska jag banne mig inte vara förkyld med feber och inflammation i höften samt axeln. Då är det även diva tur att stå för maten!

Recept på Prins Charles bakelse

(För 4 portioner)
1 rödlök
2 burkar orange kaviar
1 stor burk creme fraice 
1 burk räkor i lake
Lite paprika
Ostbågar
Grönsaker till topping
Dill

Såhär gör du!
1. Hacka 1/2 rödlök och ev lite paprika. Jag använde röd spetspaprika. Häll sedan på ca 1 burk orange kaviar (Rom) och eventuellt lite färsk dill. Blanda ut med lagom mycket créme fraice, jag tog ca en tredjedel till en halv stor burk.

2. Tag sedan fram en vanlig franska (rostbröd) ca 2-3 skivor per bakelse. Tryck ut cirklar med ett glas enligt bilden.

3. Lägg ut bröd på en bricka och bred på ett lager av röran, lägg på en till bit och repetera. Efter man är klar tar man en smörkniv och breder på plain créme fraice runt och ovanpå bakelserna. Mosa sedan ett gäng (ca 0,5-1 liter) ostbågar och rulla kanten på bakelsen i ostbågepulvret. Avsluta med att dekorera. Jag brukar använda räkor, avokado, gurka, kaviar och ev en dillkvist.

Här är proverna inför imorgon. Det är halvor och gjort på tre lager bröd. Jag orkade inte göra dem så avancerade då det bara var ett litet provsmak.

Lycka till!

Nyårsmeny

Årets nyårsmeny på norra nyvallsvägen lyder enligt följande:
Till förrätt
Prins Charles bakelse.
Vilket är minismörgåstårtor fyllda med creme fraicheröra innehållande rödlök, paprika och kaviar på burk.

Till varmrätt
Oxfile stekt (medium) i peppar och vitlök med rödvinsspegel, rostade rotsaker, smörstekt sparris och en grönsallad.

Till efterrätt
Lime- och passionsfruktscheesecake i portionsformar.

Julafton för mig

Tänkte berätta om en traditionell jul för mig och familjen.

Sen jag var liten har det nästan alltid sett likadant ut. Vi har haft julfrukost hos faster, kusin och Janne med dom och sen åkt till farmor och farfar tillsammans där även gammelmormor varit. Sen har vi brukat åka på julkrubban i kyrkan vid 11 sen min kusin föddes. Efter det kom morfar, moster H med familj och vi såg Kalle anka och åt julbord tillsammans. Kvällen spenderades enligt tradition med mormor, moster H och familjen, moster A och min familj. Julgodis, julklappar osv. 

Julen i år är lite annorlunda. Dels har min gammelmormor gått bort förra året och frukosten blir inte av. Vi träffas istället med fasters familj hos farmor mellan kyrkan och morfars besök. Moster H är i södra Sverige med kusinens pappas familj och mormor jobbar till 21. Därför ska vi efter besöket hos farmor som vanligt träffa morfar och på kvällen blir det bara vi i familjen och moster Anna. Det gör inte så mycket ändå tycker jag, jag får ju iallafall träffa en del släkt, mer släkt än vissa kanske ens har totalt. Jag har också ett hem, det har inte heller alla. Jag har tillochmed två hem om man räknar min och Davis lägenhet i Gävle och familjens hus i delsbo. Jag har alltid mat på bordet och en familj som alltid finns där för mig. Jag har mycket att vara glad över trots att jag har mina motgångar med kroniska sjukdomar. Ikväll har varit en förbannat dålig kväll som spillt många tårar och olidlig smärta. Men det kommer även bra dagar. Det handlar om att försöka ta vara på dom för att ta sig igenom dagar som idag. 

Jag är så glad att jag har min familj, som ovillkorligt älskar mig, ställer upp för mig och som jag vet skulle göra vad som helst för mig.
Jag har världens finaste pojkvän som också ställer upp för mig och gör mina dagar så mycket bättre.
Mina fina vänner är ovärderliga. Deras förståelse och omtanke gör mig så varm i kroppen.

För er är jag tacksam. God jul ❤️

Julklappar från baby

Eftersom jag och Davis spenderar julen på varsitt håll har vi under helgen fram till igår kväll bytt en julklapp per dag. Allt detta fina har jag alltså förtjänat i år, från mitt älskade hjärta.

En stickad tröja från Gant
En halsduk från Gant
En témugg från indiska
En parfym (min favvo) Daisy från Marc Jacobs.

Av mig fick han en ljusblå skjorta från Gant, ett par skinnhandskar från Björn Borg, en t-shirt från Gant & två par kalsonger från Björn Borg.