Risotto

Jag har ju som jag nämnt fortfarande svårt att äta då jag varken får in något större i munnen men också inte kan tugga. Men igår kom jag på bästa lösningen, som mättar lite mer än yoghurt. RISOTTO! Ris är ju inte speciellt stort, och om det är geggigt är det ju lätt att svälja helt. Jag gjorde en risotto på grönsaksbuljong, ris, spenat, gullök och fetaost.
Såhär gör du, om du vill prova!

För 2 portioner 
1/2 gul lök
1 klyfta vitlök
Olivolja
Ris för två port
Vatten för två port ris 
1-2 buljongtärningar
En "platta" fetaost
Svartpeppar

1. Bryn på pressad vitlök och riven gul lök med spenaten så den blir lite mjuk.

2. Koka upp vatten i vattenkokare, lägg i buljong och låt den lösas upp. Häll på riset, okokt, på lök & spenat. Häll på ca hälften buljongen och låt koka, fortsätt sen med små skvättar buljongvatten i taget så blir det krämigt och gott! 

3. När risotton kokat ca 20-25 minuter är den klar och då är det bara smaka av med peppar och smula över fetaost efter smak! :D 

Om jag kunde tugga hade jag nog endera bara använt risotto som förrätt eller serverat en kycklingfilé eller alternativt kött till. Tips from your husmor!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback