Tar tag i livet

Hej!
Jag har satt upp lite mål inför kommande termin och de tänkte jag dela med mig av.
~ börja plugga direkt när kursen börjar. 
~ läsa/räkna minst 30 min per dag
~ läsa mer skönlitteratur
~ aktivera mig (& Milton) på ett eller annat vis varje dag.
~ äta ordentligt med mat
~ ta tag i hemsysslor direkt 


Jag har varit duktig under första läsåret att vara på alla föreläsningar om det inte absolut krävts att jag ska jobba, och då endast på Handelsbanken. Men däremot har jag ofta slappat varje eviga eftermiddag och kväll istället för att passa på att plugga lite. Under tentaveckorna fokuserar jag fruktansvärt bra och gör otroligt bra ifrån mig pluggmässigt. Men förstå vad det skulle underlätta om jag pluggade lite varje dag i 5 eller 10 veckor! Min metod förra läsåret gav mig en grundförståelse för kursen, men ingenting satt och var helt enkelt. Det är målet nu, att bygga en grundförståelse på föreläsningarna som innan men också utöka med viss praktisk kapacitet direkt så jag kan dyka in djupare under tentaveckan och kanske få ett eller annat högre betyg också (har visserligen fått ett A, men liten uppgift. Mitt högsta slutbetyg är D).

Angående skönlitteratur är det bra för att läsning gör en smartare. Men mest är det för att jag älskar att läsa, men sen jag blev äldre har jag bara läst skönlitterärt på somrarna. Jag har ju trotsallt en "regel" att jag inte pluggar på helger om det inte är tentavecka, där har jag tid för denna punkt.

Aktivera mig betyder tre dagar i veckan fotboll, men bara att ta en promenad eller en lättare löptur de resterande fyra dagarna gör gott för både min kropps styrka, förebyggande mot min sjukdom och uppfriskande för sinnet. Det blir man också smartare av.

Mat. Vet inte vad jag ska säga om mat. Men de flesta som läser min blogg, vad jag vet, är väldigt nära mig. Och ni vet att jag tyvärr har en osund relation till mat. Det är inte som förut längre, när jag inte vägde mycket över 40kg. Men jag hatar mig själv efter varje måltid eller godisbit och har något ticks att alltid lämna mat på tallriken. Det är det slut med nu. Jag ska äta bra mat, vanlig mat, i normala portioner. Inte som nu, när jag hetsäter varannan dag och svälter varannan. 

Hemsysslor är mest för Davis skull. Han trivs i ett städat hem. Det gör jag med, men jag orkar aldrig plocka ihop efter mig. Medan han har en prydlig garderob, aldrig lämnar disk framme och lägger kläderna i tvätten istället för på golvet på kvällen. Han plockar alltid upp efter sig själv men ändå lever han med min smutsdisk, stackarn. 

Taconight


Finns väl ingenting som skriker "fredagsmys" mer än tacos, men vi har ju fått varit utan länge nu pga all sjukhusvistelse. Milton kom hem till mig söndag den 26:e juli och tisdag den 28:e fick Davis komma hem. Skönt att ha comebacken gjord! Haha.
Igår provade Davis gå utanför lägenheten för första gången (han får gå ca 50 meter per dag).. Jag blev så glad & rörd, men gladast blev Milton!
Han har blivit så fruktansvärt stor nu, satt och kollade på gamla bilder på honom ikväll. Tänk att vi haft honom t v å hela månader (& 5 dagar) nu. Sjukt vad fort tiden går, och vad fort han växer! Kolla här bara:
Milton 9 veckor
Milton 17 veckor. Nu får han inte ens riktigt plats. 
Här är Milton med Davis systerson.