Nudelwok

En av mina favoriträtter sen vi flyttade hit till Gävle är nudelwok. Denna bild är tagen under tillagningen så nudlarna ligger fortfarande ovanpå nästan alla grönsaker och annat. 
Det du behöver är:
Äggnudlar
Kycklingfilé 
Räkor
Röd paprika
Morötter
Broccoli

1. Jag börjar med att tina kyckling och/eller räkor & koka äggnudlarna och broccolin. Under tiden det kokas skär jag ca 2x2 cm stora tärningar av kyckling och stavar/"plattor" av moroten.

2. Sen steker jag kyckling rikligt kryddad med curry. Efter ett tag har jag på paprika+morot och fräser.

3. Häller av nudlar och broccoli sen blandar jag ihop det noga med det övriga i pannan för att även få nudlarna lite stekta. 

4. När jag blandat ordentligt brukar jag ösa på med soya, oystersauce och lite kalvfond. Då blir det både krämigare, kryddigare och finare färg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback