Valbo + Hemlingby

I helgen har jag som sagt hälsat på familjen i Delsbo. Det var väldigt efterlängtat, sist jag var hem var september. Sen dess har min lillebror född 2003 hunnit växa om mig med 2 cm???? Sjukt ju. Helgen var inte bara bra men jag tänker dela med mig av det som jag vill, det bra.
 
Idag skulle mamma, pappa och Eddie skjutsa hem mig så vi passade på att shoppa julklappar. Jag hann även med lite heminredning som behövdes samt vinterjacka och träningskläder. Väldigt skönt att ha CSN igen.
Tänkte visa lite av det som inhandlades nedan.
Matta (399kr) och tre stycken fejkamaryllisar (45kr) från Rusta. Miltons första månader här innan han var rumsren dödade vår tidigare rumsmatta. 
Fotbollsskor från Nike och jacka från Bergans köpta på XXL sport. Skorna var nedsatta till 299 och jackan till 2000, från 3200.. Fynd brukar det kallas!
 
Förutom det har jag köpt en födelsedagspresent till Linus, två julklappar till Eddie och Davis, en gardin till köksfönstret, två lurviga mössor & en lurvig kofta från Lager 157, två träningströjor, en hoodie, kinesiotejp till knäna och små lampor till Miltons halsband från Stadium samt minijulgran, julgranskulor, två kuddar & leksak till Milton från IKEA. 
 
Nu ska jag avsluta för Davis kommer snart hem med middagen. Sen ikväll ska jag bara vila inför första av fyra hektiska veckor med B-uppsats, hemtenta, omtenta, tre seminarier, 6 jobbpass, hämta/lämna på dagis osv. Ska även hinna med att vara barnvakt i Delsbo, 25årsfest, 60 årsfest (20x3) och besök av Davis mamma och syster. Förutom det väntar jag på kallelse från ortopeden angående operation av axeln samt käkkirurgen för operation av käkarna. Håller tummarna för att de kan tänka sig att kroppen klarar sig till sommaren så jag slipper missa skola. Sen hoppas jag verkligen att kroppen orkar hänga med mig nu i tre veckor, sen får jag vila 1,5 vecka innan jag har två monsterveckor till. Efter det lugnar det ner sig igen i och med terminsskifte och nya kurser. Längtar!

Jullista

1. Pepparkakor eller lussebullar? Pepparkakor
2. Skumtomtar eller knäck? Knäck!
3. Ischoklad eller marsipan? Ischoklad
4. Köttbullar eller prinskorvar? Köttbullar
5. Julkorv eller julskinka? De nada
6. Lax eller sill? Lax
7. Sylta eller pastej? De nada
8. Paradis eller Aladdin? Paradis
9. Revbensspjäll eller Jansons? Revbensspjäll
10. Glögg eller julmust? Glögg!!
11. Rödbetsallad eller dopp i grytan? De nada
12. Ris a la Malta eller gröt? Gröt
13. Hemma eller borta? Borta hos mamma och pappa.
14. Utomlands eller Sverige? Sverige
15. Ge eller få? Älskar båda
16. Mysteriet på greveholm eller Sunes jul? Sunes jul
17. Chokladkalender eller paketkalender? Chokladkalender.
18. Plastgran eller äkta? Äkta
19. Arne weise eller Ernst? Ernst
20. När vill du att första snön ska falla? 1 dec
21. Har du haft en grön gräsmatta på julen? Ja typ förförra julen när snön regnade bort
22.När är det dags att pynta? 1:a advent
23. Kan du komma på något negativt med julen? De som inte har nån att fira med, barn i dysfunktionella familjer och städning dagen efter.
24. Favorit julfilm? Grinchen
25. Favorit julkalender? Vet inte, gillar både dieselråttor och sjömansmöss samt trolltider.
26. Blir du mättad av julen när den är slut eller vill du ha mer jul? Älskar jul, men vill ej tröttna så räcker en gång per år. Börjar planera/handla/baka två månader innan jämt så det är lagom! 
27. När öppnar du dina julklappar? På den traditionella frukosten med faster, Janne, kusin, farmor, farfar & familjen. Sen julmiddagen med morfar och ena mostern, Christian och kusin 2. Sen julmyskvällen med mormor, båda mostrarna och familjerna öppnas sista.
28. Favorit juldoft? Pepparkakor, nejlika, glögg bl.a.
29. Vad framkallar mest julstämning? Julshopping på stan, arbeta i butik under december, glögg, julfilmer, julen själv, midnattsmässan i kyrkan, lucia osv.
30. Vad är viktigast med julen? Gemenskap och glädje.

Hallå hallå

Hola hombres!
En ny vecka har gått sen sist, jag har njutit av en lugnare skolvecka, helt utan jobb dessutom. Till råga på det har jag också fått tillbaka CSN!!! Det firades med ett par nya höstskor, en lagbok och första julklapparna för året. Wiho!
Jag har börjat en ny kurs, Ledarskap och Organisation B. Ingenting jag är ens lite nervös för, här känner jag mig som hemma! Precis som med marknadsföring. Dessa kurser är ingenting du kuggar om du inte vill. Ledarskap är tidskrävande, men enkelt! Det handlar egentligen mer om mängdarbete, du ska fundera hundra gånger om och motivera/utveckla dina påståenden tills det inte går att ifrågasätta mer. De andra ekonomkurserna är svårare att klara (enligt mig) eftersom det är mer att nöta in. Där är du tvungen att lära dig upp mot 25 formler, kunna presentera dessa i lika många typer av diagram samt lära dig vartenda ord i tusen sidor långa böcker.
Ledarskap är mer fritt och där handlar det mer om att motivera. Inte lära sig saker rakt av, du behöver egentligen inte kunna nånting - du behöver bara kunna säga varför

Jaja, nu svävade jag iväg. Resten av veckan har jag vilat, som man så bör en lugn vecka. Jag har planerat matsedlar, handlat efter dom, promenerat med Milton och kollat på serier. 

Nu försöker jag göra samma sak denna vecka, träna lite också kanske. Sen drar det igång i 200 blås fram till 25 januari igen. From nästa vecka ska jag jobba mer (julhandel), jag ska skriva en b-uppsats, göra ett case, ha 7-8 seminarium (?), en hemtenta, två salstentor, föreläsningar, hämta & lämna på dagis, ordna hundvakten and the list continues. Undrar lite hur tusan jag ska hinna fira jul med tenta, två seminarium, opposition, b-uppsats osv direkt efter nyår. Tack HIG för ni planerar som apor.

Back to the roots

Sen jag bloggade sist har några saker hänt:

1. Jag har blivit brunett igen. SÅ HIMLA SKÖNT!! Jag får något infall ibland att jag vill vara ljus, men jag vet inte vem jag försöker lura. Ljust hår är typ det finaste jag vet, men jag är ser så mycket bättre ut i mörkt. Det framhäver mina ögon och ansiktsdrag.
From this.....

-> to this
Taget i olika ljus, den sista i dagsljus.

2. Jag har firat världens sötaste 5-åring och träffat min moster med sambo i flera dagar! <3


3. På tåget hem igår, ett gammalt sj, fick vi mysigaste hundkupén. Inglasade dörrar med gardiner, 6 säten, massa utrymme, stort bord, internet och eluttag i massor.
Dålig bild, fick bara med allt i panorama.