Smart

Jag vet om att jag är smart, speciellt boksmart. Det är oftast skönt att vara medveten om det och kunna använda det som en lugnande faktor när jag är stressad över plugg, "det är klart jag fixar detta, jag är ju smart".

Ibland kan det dock bli en baklängeseffekt då jag upplever att jag är så smart att jag kan besluta mig för att det räcker med plugg för dagen. Också sitter jag där nästa morgon och märker att jag inte kunde lika mycket som väntat. Jag kan också känna hög prestationsångest gentemot mig själv till att alltid vilja vara bäst. Men denna termin har varit perfekt, på alla sätt & vis. Jag har fått betyg över medel och klarat allt! Det är till stor del för jag pluggat varje dag. Inte 40h/vecka som man egentligen ska. Men mer än de typ 12-15h/vecka jag la första året iallafall. 

Under höstterminen såg en vanlig vecka ut så att jag hade ca 4 halvdagar på lektioner i veckan, varje sån dag pluggade jag andra halvan på plats på skolan för att inte tappa fokus pga smutsdisk eller bra tv-program. Den sista lediga dagen var till jobb och/eller ärenden, helgen spenderades med en halvdag plugg och en halvdag jobb. 

Denna termin är lektionerna och insändningsuppgifterna färre. Jag har ca 2 halvdagar i skolan och något att göra utöver det i en dag i veckan. Men nu ska jag ju opereras denna termin också och pga det kommer jag ändå försöka tenta allt jag kan innan op så jag kan kugga sista ifall jag inte hinner återhämta mig. Jag har även tänkt tenta av en kurs jag kuggade första året pga käkledsoperationen. 

Det krävs diciplin att lägga ner dubbelt så mycket tid som klasskompisarna när vi för en gångs skull har lite lägre tempo, men jag klarar det! 

Operationer

I veckan har jag träffat en ortoped/kirurg som är axelspecialist. Detta eftersom jag i fem, sex år haft stora problem med min högra axel som inte kunnat kopplats till reumatismen. Efter en kvart hade han undersökt den klart och konstaterat att jag har tre val. 

Det första var att ge sjukgymnastik/rehab ett till försök, vilket jag inte ville eftersom det uppenbart inte ens fungerat litegrann under alla år. Det andra var en operation, min axel är snedvriden framåt pga att jag förlorat min muskulatur i skuldran, han kunde prova korta av ledkapseln så att axeln inte kan åka framåt. Då skulle förhoppningsvis axeln hålla sig på plats. Det tredje alternativet är, om inte alt. 1 & 2 hjälper, att steloperera axeln. Det skulle resultera i att jag inte kan röra den alls.

Jag hade alltså egentligen bara ett val, operation för att korta ledkapseln. Några frågor återstår, först behöver jag magnetröntgas för att se ifall det är något som gått sönder till följd av mina problem. Isåfall åtgärdas även det då.

Operationen har 50% chans att lyckas, och 50% chans att misslyckas. Jag kan även bli sämre än innan. Dessutom vet jag inte ännu hur det kommer gå till. 

Först ska han iallafall göra titthålsoperation för att gå in med kamera och kolla hur det ser ut. Sen kan han endera operera genom dom, eller öppna hela axeln. Det beror av både min personliga konstellation av typ bindväv osv, samt vad röntgen visat.

Operationen är ganska stor så jag får inte åka hem direkt. Oftast får man ju åka hem samma eftermiddag men jag blir där minst en natt, alltså två dagar. Kanske mer. Sen kommer jag vara väldigt smärtpåverkad ca 2 veckor, inte kunna använda armen som vanligt på 3 månader (& det är HÖGER arm....) och slutligen inte kunna spela fotboll på 6 månader.

Är alltså inte allt för glad eftersom jag trodde det skulle va lite lätt och över på en månad eller något.

Shoppingperiod

Jag har blivit så fruktansvärt bra på att spara istället för att slösa under 2015. Mäkta stolt över det! Nu på senaste har jag dock spenderat lite, mest på sånt jag faktiskt verkligen behövt, som jag väntat med att köpa till mellandagarna med sina reor. Vilket ekonomiskt proffs!

Senaste nya är svarta levisjeans då mina gamla bokstavligt talat föll isär efter två år, samt (det enda onödiga) två t-shirtar från adidas pga dille på sportig look igen. Sen väntar jag just nu på tre paket; ett par Lundhags-byxor (dock julklapp från mamma), ett paket till Milton innehållande vintertäcke, skor & bajspåsar - den lillprinsen kan inte ens gå på snön, och tillsist träningstights från Eivy och  äntligen en sport-bh.
www.junkyard.se


www.xxl.se