Imma tell you my story

Nu är det läge att berätta hur det gick på operationen. Dels för att jag länge inte visste, och dels för att jag tydligen sagt en helt annan historia när folk ringt och frågat i min mofinvärld (för hög för att veta själv). 

Iallafall gick de först in med kamera via tre titthål, då såg de att axeln var så sned och det va så trångt så han fick göra öppen operation från både rygg och framsida axel. Läkaren fick skära itu min stora axelmuskel i två delar och sära på den för att komma åt och korta av samt förstärka ledkapseln. Sen sydde han ihop muskeln igen och jag var klar. Det tog längre tid än planerat. Även läktiden blir längre. Är först och främst sjukskriven till 31 juli.
När jag vaknade hade diafragman förlamats av min nervblockad, det innebär att jag inte andades (då diafragman är det som kontrollerar andning). Efter ca 30 sekunder började det märkas då maskinerna började tjuta och de ringde in massa läkare akut. Ganska snabbt var de sju stycken runt mig och kopplade in maskiner, slangar och gav mig luftrörsvidgande i näsa och hals. Det sista jag minns är att jag krampade fruktansvärt mycket (som i film) så de fick pressa ned mig i sängen. 

De fick kontroll över andningen igen och skulle ge morfin i kanylen för att jag skulle sluta skaka/krampa, då reagerade jag även på det och armen fick stora bölder och "kokade". Då fick jag kortison, sen var allt över. Spenderade hela dagen på operation/uppvak. Från 08.00 till 22.00. Utmattad och hungrig. 

Mina fina vänner Amanda, Andrea & Louise kom med chokladbollar, lösgodis, bilar, pepsi, snus, kortlek, pizza, kläder, tandborste & tuggummi. Vilka hjältar som ställde upp när inte mamma kunde vara där!

Kommentarer
Postat av: Jenny

usch vad hemskt!
Helt otroligt ändå för det märks inte att du nyss blivit opererad när man träffar dig, förutom mitellan och plåstren! ;) Samma spralliga Johanna. Var kul att träffa dig idag! :)

Svar: Tack fina du! Du är toppen :)
Johanna

2016-05-14 @ 18:07:32
URL: http://jcb.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback