Nyopererad

Ligger i min sal just nu och kan inte sova. Delvis pga smärta och delvis pga allt knas som hände på uppvak. Men jag lever iallafall och historien om operationen kan jag uppdatera med lite senare. Jag har iallafall ingen aning om hur själva operationen gick till, om det blev öppen operation eller titthål, om han lyckades korta av ledkapseln, om han gjorde nåt mer.
Det enda jag vet är att jag för första gången i mitt sjukhusvana, 22 åriga liv fick riktig panikångest i op-salen precis innan sövning. Och att det som vanligt hände något extraordinärt i samband med/under op. Det tar vi sen.

Har haft en nervblockad på höger sida av kroppen sen op vid 13. Det är så att de gick in med tjocka kanyler/sprutor in i halsen ända in till nervknuten. Det var inte så skönt kan jag säga. Den håller 8-18 timmar och medans den är verksam känner du betydligt mindre smärta (denna op är fruktansvärt mycket smärtsammare än alla andra leder säger dom, delvis pga axelns instabilitet jämfört med andra leder, gäller alla), sen dessutom har jag vart totalt "förlamad" från halsen till fingerspetsarna på höger sida. 

Redan efter 7-8 timmar började jag känna fingrarna, vid 10 timmar kunde jag röra handleden och nu börjar det släppa även längst upp. Känns sådär..

BÄSTASTE BÄSTA AMANDA var med mig från igår kväll (måndag) till uppvaket, förutom i op-salen, tills kl 18. Vid 17 kom en annan bästa, Louise och var kvar tills narkosläkaren sa att det var ok att inte intensivt vaka över mig, vid 22. Då kom änglarna Amanda & Andrea med pizza till mig som inte hade ätit mat på 35 timmar. Med undantag för 1dl yoghurt på uppvak. Är sååå glad för världens bästa vänner!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback