Allrum

Det tredje och sista rummet är nu, äntligen, klart. Bra precis sex och en halv månad senare. Idag köpte jag tre nya kaktusar och två andra gröna bladväxter till fönstren, sen hjälpte Louise mig att få upp hyllan. Alltså, helt klar!

Här ovanför ser ni soffgruppen och den halva av rummet som fungerar som vardagsrum. Bilden på sofforna är tagen från hallen.

Sen tillsist köksdelen. Här är det precis som i vardagsrummet vitt, grått, svart, grönt och lite guld med en touch av marmor i och med fönsterbrädan. Det är även mycket av en något mörkare träfärg och pressat glas i mitt kök.


När kroppen strejkar

I perioder mår ju min kropp, som bekant, sämre. Ville skriva dåligt, men min kropp mår ju liksom aldrig bra tyvärr. Just nu är jag i ett skov i reumatismen. Som varje höst. Det kalla, hårda klimatet med växlande väderlekar passar inte mig. Hur som helst har jag valt att fortsätta träna ändå, genom mitt skov. Ofta har jag i och med det valet tränat alldeles för hårt, eller inte tränat alls. Men min träningskunskap är ju ändå rätt bra, jag har ganska hög kompetens inom åtminstone längdskidor, godkänd inom fotboll och mycket väl godkänd inom rehabiliteringsträning. Sedan har jag ju utvecklats ännu mer av att mamma gått och blivit löparcoach och långloppslöpare.

Jag anser mig också känna min kropp tillräckligt väl för att motivera varför jag kan fortsätta träna i skov. Jag vet hur man minimerar slitaget på kroppen och återhämtningstränar. Den typ av träning bryter knappast ner utan är den nivå på träning som används tex under tiden man är i mästerskap. Alltså väldigt bra anpassat just för mig i denna period. Jag kör kortare, mindre intensivt och lågbelastande träning. Alternativträning förekommer vid behov.

Det kan vara så enkelt som att då jag har ont i ryggen nu passar sig egentligen inga vikter du ska bära. tex skivstång, hantlar. Bättre är istället maskiner som underlättar för ryggen så som tex benpress, sittande. Där kan jag inte snedbelasta ryggen på samma sätt. Wiho!

Igår körde jag ett gympass med pappa. Han körde bröst, men det vill ju inte min axel ställa upp på ännu, så för min del blev det ett benpass i gymmet och sen en WOD med kroppsvikten fokuserad på ben med inslag av mage.


Lista

Vad längtar jag efter just nu?
- min familj i Delsbo och min andra halva i Ljusdal.

Vad ser jag fram emot?
- nästa träning och nästa måltid.

Vad är mitt framtida mål?
- göra karriär, tjäna minst 50 lax i månaden, få två små barn i familjen, köpa hus och en till hund.

Höstens måste?
- filmkvällar, tända ljus, träning, promenader.

Dagens tanke?
- jag duger precis som jag är, jag är såå duktig!!

Känsla just nu?
- trött efter träning, men pigg, nöjd.

Något att se fram emot inför kommande vecka?
- mest att jag har tenta på måndag så livet kommer bli mycket lättare efter det!

Dagens feel good?
- gjorde bra ifrån mig på jobbet, kämpade på hela tabata-passet och en skön långprommis med mille.

Vad vill jag just nu?
- tjäna mycket pengar. ytligt kanske men det är vad jag behöver för tillfället.

Måsten?
- plugga, träna, städa, tvätta osv osv.


Min dag

Jag har aldrig tid att uppdatera här längre. Ni ska få veta varför. Mina dagar fylls till kanten just nu. Jag kliver upp och pluggar, jobbar, tar hand om Milton och tränar. Dagens schema är tex:

07:00-12:00 tentaplugg finansiell analys
12:00-13:00 promenad med Milton
13:00-14:00 lunch och fixa mig
14:30-19:15 jobb på accent
20:00-21:30 träning (tabata + löpning)

Sen slocknar jag. Men jag ska bjuda på några fina bilder från vardagen iallafall!


Vilka dagar..

Jag har haft så mycket familj och vänner runt mig senaste veckan så jag nästan trott det var början av 2014 då jag bodde hemma igen. Under förra veckan var jag hemma i Delsbo från onsdag till fredag, då Eddie följde med mig till Gävle. På lördagen kom även Marcus och mina två pojkar stannade till söndag båda två. På måndagen fick jag lite egentid innan nästa besök kom, en otroligt efterlängtad Gabrielle stannade hos mig en natt.

När Gabrielle åkte till skolan igår, åkte jag och jobbade. Vid den tiden jag gick av mitt pass hade mormor anlänt till stan. Vilken vecka va?! Jag och mormor hade myskväll, långpromenerade, handlade & strosade på stan.

Efter mormor åkte tvingade jag med mig Lollo till hulkboden där vi rev av cykel som uppvärmning, bålstabilisering, benstyrka samt en WOD med fokus på ben & rumpa. Jag hann även med att stå planka i 120 sekunder. Bästa tiden jag stått hittills i år..

I gymmet:
Vadpress 5 reps, 3 set
Baksida lår curl 5 x 3
Magvrid i maskin 5 x 4
Raka magdrag i maskin 5 x 4

I cardiorummet:
Block 1 (två varv):
12st squats med benlyft i sidled
12st squats
12st utfall med rotation
12st skidhopp
30 sek vila

Block 2 (två varv):
12st utfall bak med armsträck
12st squats
12st sumosquats
12st squats med benlyft i sidled
30 sek vila


Wazzup Blondie

Jag har påbörjat en process att bli superblond, vilket jag inte varit sedan 2011. Det ska bli så himla kul och se om jag passar i det. Ibland har jag ju slingat håret lite, men oftast har jag brunt, mörkbrunt eller svart hår.. Nu ska ni få se skillnaden på mitt hår före jag började bli blond, efter en färgning och efter två!


Sovrum

Efter ca 7 månader och mycket funderande är sovrummet så gott som färdigt i min "nya" lägenhet. Have a look!

Nästa steg blir nu att köpa en lampa till sovrummet, skruva upp allt i vardagsrummet/köket och sen är även det klart. Höstiga gardiner har redan införskaffats, samt väggdekorationer som tavlor osv, det ska bara sättas upp av någon händig (inte jag)!