När kroppen strejkar

I perioder mår ju min kropp, som bekant, sämre. Ville skriva dåligt, men min kropp mår ju liksom aldrig bra tyvärr. Just nu är jag i ett skov i reumatismen. Som varje höst. Det kalla, hårda klimatet med växlande väderlekar passar inte mig. Hur som helst har jag valt att fortsätta träna ändå, genom mitt skov. Ofta har jag i och med det valet tränat alldeles för hårt, eller inte tränat alls. Men min träningskunskap är ju ändå rätt bra, jag har ganska hög kompetens inom åtminstone längdskidor, godkänd inom fotboll och mycket väl godkänd inom rehabiliteringsträning. Sedan har jag ju utvecklats ännu mer av att mamma gått och blivit löparcoach och långloppslöpare.

Jag anser mig också känna min kropp tillräckligt väl för att motivera varför jag kan fortsätta träna i skov. Jag vet hur man minimerar slitaget på kroppen och återhämtningstränar. Den typ av träning bryter knappast ner utan är den nivå på träning som används tex under tiden man är i mästerskap. Alltså väldigt bra anpassat just för mig i denna period. Jag kör kortare, mindre intensivt och lågbelastande träning. Alternativträning förekommer vid behov.

Det kan vara så enkelt som att då jag har ont i ryggen nu passar sig egentligen inga vikter du ska bära. tex skivstång, hantlar. Bättre är istället maskiner som underlättar för ryggen så som tex benpress, sittande. Där kan jag inte snedbelasta ryggen på samma sätt. Wiho!

Igår körde jag ett gympass med pappa. Han körde bröst, men det vill ju inte min axel ställa upp på ännu, så för min del blev det ett benpass i gymmet och sen en WOD med kroppsvikten fokuserad på ben med inslag av mage.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback